• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

sep 16

Ученик на месец Септември 2016та - Николай Желязков

1. В кои университети кандидатства и от кои университети получи предложения?

Кандидатсвах в университетите от Бръшляновата лига и в някои колежи по либерални изкуства като Middlebury и Pomona в САЩ, а във Великобритания в Cambridge, Kings College London, University of Glasgow, University College London и University of St Andrews. Не получих предложения от САЩ, но от Великобритания получих оферти от Cambridge, Kings College London и University of Glasgow.

2. Кой университет избра и защо?

Избрах Кеймбридж, защото е един от най-добрите университети в света, а и много хареса атмосферата на старинното градче и структурата на курса ми (психология).

3. Кога точно реши, че искаш да учиш там?

Y Dankova

Ученик на Месец Януари 2016та - Яна Дикова Постигнат резултат на IELTS – 8.0 точки

Какви са целите ти за бъдещето?

Интересите ми са предимно в областта на химията и медицината. Целите ми за близкото бъдеще са свързани с успешното завършване на средното ми образование и прием в хубав университет.

Разкажи ни как се подготви за IELTS?

Подготвих се с двумесечен курс на ACC, като по-голямата част от подготовката ми беше самото посещаване на курса през уикендите. Седмицата преди изпита писах writing-и и ходех в ACC, за да се упражнявам за speaking частта.

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

Както writing, така и speaking частта ме притесняваха много от самото начало. Всяка седмица ходех на speaking сесии с Ели и успях да преодолея донякъде стеснителността си. Освен това започнаха да ми идват повече идеи как да отговарям на въпросите, което за мен представляваше най-големият проблем за двете части. Опитвах се да отделям време и да пиша writing-и, които да давам на Калина за оценка. В часовете тя ни помагаше със структурата на различните есета и ни даваше идеи, като ни показваше различни клипчета и текстове, свързани с темата.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?

Определено часовете на Калина бяха нестандартни на моменти, което ги правеше по-интересни. Много от упражненията бяха направени от нея и включваха различни забавни видеа, като например части от шоуто на Ellen DeGeneres.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат IELTS?

Според мен е най-важно да преценят добре коя част ги затруднява и да наблегнат на нея. За writing частта е от голямо значение да се упражняват да се вместват във времето. Разбира се, ако могат да си наложат да не се притесняват по време на изпита, също би помогнало.

acc avgust

Ученик на Месец Август 2015 - Мария Делякова

Постигнат резултат на IELTS – 8.0 точки

Какви са целите ти за бъдещето?


Интересите ми са свързани предимно с математиката и по-конкретно със състезателната математика. Към момента основната ми цел е да бъда приета в престижен университет в Америка, където да придобия по-задълбочени знания в тази дисциплина.


Разкажи ни как се подготви за IELTS?

Подготовката ми за изпита започна с двумесечен интензивен курс в ACC през февруари. Там Калина, учителката ми, ме запозна с формата на изпита и основните стратегии за всяка една от секциите. Също така през последния месец от подготовката ми правех примерни тестове почти всеки ден и четях различни съвети
в интернет от хора, които са се представили успешно на изпита.

svetlana

Ученик на Месец Май 2015 – Светлана Цанева

Постигнат резултат на IELTS – 7.5 точки

Какви са целите ти за бъдещето?

Една от целите ми, която е и основната причина да започна подготовката си за изпита, е да повиша нивото си на владеене на езика. За да я осъществя, имах нужда да се стремя към конкретен и обозрим резултат, постигането на който да ме мотивира да отделям от свободното си време и да полагам усилия в тази посока.

Разкажи ни как се подготви за IELTS?

Посещавах двумесечен курс в ACC, където се запознах с формата на изпита и научих различни техники и методи, които ми помогнаха да постигна по-висок резултат . Отделях и от свободното си време за самоподготовка, като ползвах материали, които Калина (моята учителка) ми беше дала. Освен това, следвайки съветите й, четях различни британски и американски ежедневници, които са полезен източник на идеи за есето.

iliev

Ученик на Месец Март 2015 – Юлий Юлиев – постигнат резултат на IELTS – 8.0 точки

Какви са целите ти за бъдещето?

В момента основната ми цел е прием с пълна стипендия в престижна американска образователна институция. Сега очаквам отговорите на повечето университети, а вече получих оферти за прием в Hofstra University, NY; University of the South, SC; St. John’s University & Bard College Berlin, както и от няколко университета във Великобритания. Интересите ми са главно свързани с политическите науки и международните отношения, като възнамерявам да получа качествено образование с практическа насоченост извън границите на България, а след това да се върна, за да се развивам професионално тук.

Разкажи ни как се подготви за IELTS?

Започнах тримесечен курс в ACC воден от Светла Стойчева , изкючителен професионалист, който ни помогна да вникнем в формата на изпита бързо, да усвоим специфичната за IELTS лексика и да се подготвим успешно за другите компоненти. Частично разчитах и на самоподготовка. Опитвах се да отделям известно време всеки ден и да гледам видеота и чета статии на разнообразни теми, от които по-късно можех да извличам идеи за писането на есетата, както и за основа на Speaking компонента от изпита.

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip