• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Декември 2011

 

zlatkaЗлатка Учикова – постигнат резултат на TOEFL  - 103

 

Какви са целите ти за бъдещето?

 

Основната ми цел за момента е да запиша магистърска програма по маркетинг в Холандия. 

 

Разкажи ни с повече подробности как се подготви за TOEFL?

Подготовката ми, конкретно за TOEFL, включваше комбинация от няколко неща. Едното от тях беше курс който изкарах, фокусиран върху спецификите на самия изпит. Хубавото на този курс беше че, въпреки че е изключително концентриран върху изграждане и усъвършенстване на основните умения, които се изискват за успешното представяне на TOEFL, е структуриран по много забавен, разчупен и различен от традиционните материали за подготовка за TOEFL начин. В него са включени много интересни и заинтригуващи занимания и дейности. Освен този курс, другото, което ми помогна да се подготвя бяха допълнителните упражнения, които правех сама вкъщи – правене на примерни тестове както и  четене на статии, книги, гледане на различни предавания, новини, филми на английски.

Коя част от подготовката за изпита ти се стори най-трудна? 

Най-трудно ми беше да се примиря с факта, че трябва да „се впиша” в рамките на изпита и да отделя време да отговарям мотивирано на въпроси,  някои от които бяха глупави и несъществени. Най-големи проблеми, аз лично имах със Speaking частта от изпита. Трудности имах и с логиката на Reading частта и пак основно в това да се вместя във времето.

Коя част от подготовката за изпита ти беше най-приятна?

За мен лично най-приятни в целия този процес бяха различните дейности и задачи, които правех като част от курса. Голяма част от лекциите или предаванията, които гледахме, както и статиите, които четяхме ми бяха интересни и полезни, не само за усъвършенстване на английския ми, а и от гледна точка на това, че представяха културата и различни практики от всекидневието, нетипични и непознати за нас, от живота на други страни. Лично аз намирам това за много по-ценно отколкото усъвършенстването на различни тактики за изкарване на по-висок резултат на теста.

До колко е важно да се планира от рано? 

Изключително важно е да се планира от рано подготовката за TOEFL. Преди въобще да започне подготовка за самия формат на изпита, трябва да си сигурен в нивото си на английски.

Освен самата подготовка за изпита има допълнителни процедурни неща като регистрацията, времето за получаване на резултатите, времето, което отнема на ETS да изпратят резултатите до избраните от вас университети, което не е за подценяване.

Предвид цялата процедура по кандидатстване не е много добра идея изпитът да се оставя за поселдния момент.

Какъв съвет би дала на АСС учениците, на които им предстои да положат TOEFL?

По възможност да започнат по-отрано и да си оставят достатъчно време за подготовка. Бих ги посъветвала също да направят колкото се може повече тренировъчни тестове. Много е важно да свикнат с формата. Ако английският им е на добро ниво, успешното представяне на теста зависи единствено от многото тренировки.  Освен това запознаването на английски с различни области, като физика, биология, история и др. под всяка възможна форма (четене, слушане, документални предавания и др.) помага за изграждането на някаква основа, така че в деня на изпита дори и да видиш или чуеш нещо ново, то да не е стряскащо и объркващо.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip