• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Юни 2012

 

diana g Дайана Атанасова - постигнат резултат на TOEFL - 81

В кой университет си приета?


Приета съм в NHTV University of applied sciences Breda със специалност International Media and Entertainment Management. Точно това исках да уча и видях, че в Холандия има няколко университета които предлагат тази специалност. Проучих ги обстойно и разбрах, че програмата на NHTV е най-добра и реших да кандидатсвам само там и никъде другаде в Холандия или България.

Разкажи ни как се подготви за TOEFL и колко време ти отне?


Когато отидох в офиса на ACC преди малко по-малко от година, английският ми не беше достатъчно добър и се записах на Pre-TOEFL курс, който много ми помогна да си вдигна нивото и постави добра база за следващия курс TOEFL, който изкaрах. С усърдни услилия от моя страна и търпение и приятелско отношение от страна на учителите ми Калина и Ивайло, за една учебна година, успях да се подготвя за изпита и да изкарам повече от необходимия ми резултат. Признавам си, че през годината имаше моменти, в които се отпусках, но Калина набързо предприемаше мерки да се стегна и да вляза обратно в ритъм и винаги успяваше.

 Кое от подготовката в ACC смяташ за най-полезно за изпита?


Честно казано не мога да избера едно най-полезно нещо. Всичко научено по време на курсовете ми беше от полза и допринесе да си взема изпита успешно. Даже на самия тест ми се паднаха неща, които бяхме учили буквално 2 дни преди това и много се зарадвах на късмета си. Както казах още в началото, когато се записах в ACC бях съсем неподготвена и с недобро ниво на английски, въпреки че вече бях карала тойфел курс и на друго място. Може би едно от най-полезните неща, които допринесоха, беше не само доброто обучение, но и личният подход на учителите. През цялото време Калина ме подкрепяше и ми помагаше във всички етапи на кандидатсването – от подаването на документи до вземането на изпита. Имаше момент в който си мислех, че няма да се справя, но тя вярваше в мен до последно и не ме остави да се откажа докато не видя, крайния резултат, от който всички бяхме доволни.

 Освен курса, необходимо ли е нещо повече за добър резултат?


Според мен цялостната подготовка, която получаваме в ACC е достатъчна, стига да си стриктен и старателен. Освен уроците в курса, учителите ни даваха за вкъщи всякакви допълнителни материали и домашни. Ако ги пишеш изпълнително, това е достаъчно за добър резултат, а ако случайно се отпуснеш и занемариш домашните, Калина държи постоянна връзка с родителите и бързо те връща в релси.

 Какъв съвет би дала на ACC учениците, на които им предстои да кандидатстват в университет в чужбина?


За моето кандидатстване в чужбина се доверих изцяло на ACC и резултатът е, че след няколко дни заминавам за мястото където исках най-много да уча. Моят съвет към бъдещите кандидат-студенти в чужбина е да не се откзват от мечтите си, да работят много за да ги осъществят, да гледат реално на нещата и да не очакват светкавични резултати, а по-скоро да имат търпение и постоянство. В първият ден когато отидохв ACC, Калина ми каза, че може да е трудно, но в крайна сметка ще изкарам TOEFL. Тук е момента да благодаря много на нея и на всички в ACC за знанията, които ми дадоха и за търпението което имаха с мен.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip