• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Септември 2012

p penkovПетър Пенков – Постигнат резултат на TOEFL iBT - 107


Какви са целите ти за бъдещето?

Засега съм съсредоточен върху подготовката и взимането на SAT изпитите, а след това се надявам да бъда приет в САЩ в някой от най-добрите университети (MIT, Yale, Princeton, Stanford).

Разкажи ни как се подготви за TOEFL.

Още от началото на годината търсех подходящ курс, тъй като преди не бях ходил на английски и когато видях възможността да се запиша за курса в ACC реших, че това е шансът ми и се записах. След края му се готвих известно време и сам с помощта на учителите ми в ACC и благодарение на техните напътствия успях да взема изпита успешно.

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

Най-много проблеми имах с подготовката за Speaking частта, тъй като докато при другите три части или мога да видя точно как се справям (Readingи Listening ), или се чувствам уверен( Writing ), при Speaking не усещах нивото си въобще. Също така трябва да се вместя в много малък интервал от време, подготвям отговорите си изключително малко време и говоря на микрофон.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?

Не мога да определя коя част ми е харесала най-много, тъй като целият курс е направен и интересен, и много полезен. Може би гледането на пълнометражни филми изпъкваше пред другите части.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат TOEFL?

За мен най-важното при TOEFL беше запазването на максимална концентрация и спокойствие. Четенето на книги на английски и няколко примерни есета много помагат при частта Writing. И много тестове за свикване с формата.

Разкажи ни повече за себе си.

Уча в СМГ от 5 клас. Състезавам се по математика на всякакво ниво от също толкова време и смятам, че се справям доста добре. Участвам във всички отбори на СМГ по математика и за момента(тепърва започвам 11 клас) съм част от разширения национален отбор на България за Международната олимпиада по математика.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip