• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Октомври 2012

nelina1Нелина Божилова – Постигнат резултат на TOEFL iBT - 103

 Какви са целите ти за бъдещето?

Надявам се да успея да се реализирам в добър университет във Великобритания,да получа образование на високо ниво. По-късно да намеря подходяща професия, адекватна на способностите и интересите ми. Още повече ми си иска, когато се върна в България, да намеря по-ефективно управление на държавата и по-добри условия за развитие, за имам възможността да живея и работя в родината си.

 

Разкажи ни как се подготви за TOEFL

.
Заради добри отзиви от приятели, посетих курса на АСС, за ТОЙФЛ Ай Би Ти, там буквално ни помогнаха „да влезем под кожата” на изпита. По-късно се упражнявах сама върху материали препоръчани от АСС

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

Като цяло най трудно е да намериш волята и да положиш усилието. Иначе всички части са предизвикателство,ако не си добре запознат.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?

Според мен отличен метод за подготовка е разнообразието от занятия, т.е не се набляга единствено върху неуморното решаване на примерни тестове, а се дава възможност за запознаване с американска и британска литература, като по този начин се увеличават уменията при четене на английски. Също така, курсовата работа е и начин за разширяване на общата култура заради подбора от видео-клипове и документални филмчета, спомагащи за развиване ва способностите при водене на записки и слушане с разбиране на английски.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат TOEFL?

Важно е да си уверен в себе си, да не се притесняваш от времевото ограничение и да уловиш подходящия момент за подготовка и явяване на изпита.
Разкажи ни повече за себе си.

Ученичка съм в 18 СОУ.Освен английски изучавам и немски. Интересувам се от спорт, по-точно от футбол, волейбол, а от време-на време играя шах за разнообразие. Обожавам да пътувам, независимо дали в България или в чужбина. Както на повечето хора ми се иска да направя мащабно пътешествие, надалеч, може би в Азия или Южна Америка и опозная култура различна от европейската.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip