• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Ноември 2012

betina

Бетина Петрова — Постигнат резултат на TOEFL iBT – 95, получени оферти от University of Southampton, University of Glasgow and Cardiff University.

Какви са целите ти за бъдещето?


За момента целите ми са да продължа образованието си във Великобритания. Надявам се да имам възможността да изучавам специалността Финанси в един от най-добрите университети в Обединеното кластво – University of Glasgow или University of Edinburgh.

Разкажи ни с повече подробности как се подготви за TOEFL.


Докато търсех подходящата школа за подготовка за изпита TOEFL, случайно попаднах на American College Council на изложение в НДК. Записах се първо в курса Pre-TOEFL, където вдигнах нивото на английския си до достатъчно високо ниво, за да продължа със същинския TOEFL. Стремях се освен да внимавам по време на заниманията, да продължавам подготовката си и вкъщи.

 

 

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?


През цялото време се чувствах най-несигурна в четенето и разбирането на академичен текст. Въпреки това благодарение на Калина и техниките, на които тя ни научи, успях да изкарам най-висок резултат именно на този компонент. В началото намирах трудности и в малкото дадено време в Speaking секцията, но с помощта на Ивайло и многократните упражнения се справих.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?


Още в първия курс намирах за изключително интересни и ползотворни разнообразните лекции, които слушахме. Също така ми хареса това, че подготовката ни не се състоеше само в изучаване на сух материал или решаване на тестове, а например и гледане на филми, четене на статии и книги за домашно.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат TOEFL?


Бих дала 2 съвета на учениците, на които им предстои да положат TOEFL. Не чакайте последния момент! И потърсете ACС, там ще намерите най-добрата подготовка във възможно най-забавната и приятелска атмосфера!

Разкажи ни повече за себе си.


Живея и уча в Своге. Обичам да танцувам и съм се занимавала с народни танци близо 10 години. От малка искам да получа добро образование, за да се отворят много възможности пред мен и да имам право на избор.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip