• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Януари 2015

metodii

Методи Каназирски. Постигнат резултат на CPE – Pass B.

 

Какви са целите ти за бъдещето?

За сега целите ми са свързани главно с влизането в добър университет. До този момент получих оферти от University of Sheffield, University of Surrey и Royal Holloway и чакам да получа отговор от University of Cambridge и Силно се интересувам от компютърни науки, в частност програмиране, и смятам да се развивам в тази сфера.

Разкажи ни как се подготви за CPE?

В рамките на цялата учебна година посещавах курса за CPE в ACC, като през цялото време усвоявахме нова лексика, правехме упражнения и домашни, писахме есета и правехме Speaking сесии. В допълнение имах и възможността да се запозная със формата на изпита и специфичните му характеристики. Като цяло мога да заявя, че големия брой на учебните часове даде възможност да се направи цялостна подготовка за изпита.

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

Най-трудна ми се стори Writing секцията. Това винаги е била слабата ми страна и ми трябваше повече време за да свикна с различните формати, вариращи от есе до формално писмо и статия, и да запаметя някой от най-използваните конструкции. Също така, изпитвах трудности и при подготовката на Use of English частта, тъй като тя обхваща много и не лесен материал.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?

Най-много ми допадна подготовката за Speaking секцията. Имах възможността да говоря с всички от моята група, като това направи нещата както по-автентични, така и по-интересни. Също така, много ми допадна подготовката за Reading частта, защото учебните материали бяха разнобразни и много от темите ми допаднаха.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат CPE?

Като съвет бих казал, че изключително важна е и самоподготовката. Все пак не всичко може да се прочете и научи на момента. Трябва много практика и много часове прекарани пред учебниците и речниците за да се постигне добър резултат. А в изпитния ден бих препоръчал на учениците да са отпочинали, да не се притесняват и да са невероятно концентрирани.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip