• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Март 2015

iliev

Ученик на Месец Март 2015 – Юлий Юлиев – постигнат резултат на IELTS – 8.0 точки

Какви са целите ти за бъдещето?

В момента основната ми цел е прием с пълна стипендия в престижна американска образователна институция. Сега очаквам отговорите на повечето университети, а вече получих оферти за прием в Hofstra University, NY; University of the South, SC; St. John’s University & Bard College Berlin, както и от няколко университета във Великобритания. Интересите ми са главно свързани с политическите науки и международните отношения, като възнамерявам да получа качествено образование с практическа насоченост извън границите на България, а след това да се върна, за да се развивам професионално тук.

Разкажи ни как се подготви за IELTS?

Започнах тримесечен курс в ACC воден от Светла Стойчева , изкючителен професионалист, който ни помогна да вникнем в формата на изпита бързо, да усвоим специфичната за IELTS лексика и да се подготвим успешно за другите компоненти. Частично разчитах и на самоподготовка. Опитвах се да отделям известно време всеки ден и да гледам видеота и чета статии на разнообразни теми, от които по-късно можех да извличам идеи за писането на есетата, както и за основа на Speaking компонента от изпита.

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

 

Въпреки само едночасовата продължителност на Reading-a, първоначално ми беше трудно да се фокусирам върху текстовете, особено когато темите им не бяха интересни и затова често се разсейвах. Въпреки това, с умерена доза концентрация и правилната методика за решаване на задачите към текстовете, в края на курса, Reading-a се превърна в един от любимите ми компоненти и обикновено дори ми оставаше време да се върна и да си проверя отговорите.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?

Безспорно най-много ми хареса подготовката за Speaking частта от теста. Покриването на възможно най-голям спектър от теми, направиха тази привидно най-трудна и притеснителна част от изпита в нещо, с което всеки можеше да се справи.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат IELTS?

IELTS е един от най-лесните за подготовка изпит. Бъдете мотивирани и вярвайте, че ще успеете. От своя страна, екипът на ACC ще направи всичко възможно, за да заедно извървите пътя към успешното ви представяне на изпита. Индивидуалната помощ от тяхна страна, вслушването в съветите на преподавателя, интерактивния метод на преподаване комбинирани с вашата смелост и спокойствие по време на изпита, ще ви донесат желаните резултати несъмнено.

 

Следващият IELTS курс започва на 22 Април 2015 . За повече подробности, позвънете на 0877 550860! Записване за курса

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip