• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Май 2015

svetlana

Ученик на Месец Май 2015 – Светлана Цанева

Постигнат резултат на IELTS – 7.5 точки

Какви са целите ти за бъдещето?

Една от целите ми, която е и основната причина да започна подготовката си за изпита, е да повиша нивото си на владеене на езика. За да я осъществя, имах нужда да се стремя към конкретен и обозрим резултат, постигането на който да ме мотивира да отделям от свободното си време и да полагам усилия в тази посока.

Разкажи ни как се подготви за IELTS?

Посещавах двумесечен курс в ACC, където се запознах с формата на изпита и научих различни техники и методи, които ми помогнаха да постигна по-висок резултат . Отделях и от свободното си време за самоподготовка, като ползвах материали, които Калина (моята учителка) ми беше дала. Освен това, следвайки съветите й, четях различни британски и американски ежедневници, които са полезен източник на идеи за есето.

 

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

Писането на есе. Изключително ми беше трудно да генерирам идеи и да ги систематизиран в рамките на 40 минути. Техниките, които ми показа Калина ми помогнаха да преодолея проблемите и да се справя с есето по време на изпита.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?

Компонента четене ми беше любимата част. Много пъти съм се хващала да се зачитам в текстовете, отклонявайки се от задачата, защото информацията, която съдържат ми е много интересна. Подготовката за Listening секцията също ми хареса. Освен със стандартните IELTS Listening записи, се упражнявахме и ползвайки части от филми или предавания, което беше забавно и полезно. Откровено казано, професионалния подход и заразителния ентусиазъм на Калина, бяха ключови за успеха ми. След всеки час, мотивацията ми да научавам повече и амбицията ми да се представя добре на изпита, се увеличаваха.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат IELTS?

Бих ги посъветвала да учат съвестно и да следват препоръките на учителите си от школата, защото са наистина ценни и помагат.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip