• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Събота 10 Апр 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ученик на месец Януари 2016

Y Dankova

Ученик на Месец Януари 2016та - Яна Дикова Постигнат резултат на IELTS – 8.0 точки

Какви са целите ти за бъдещето?

Интересите ми са предимно в областта на химията и медицината. Целите ми за близкото бъдеще са свързани с успешното завършване на средното ми образование и прием в хубав университет.

Разкажи ни как се подготви за IELTS?

Подготвих се с двумесечен курс на ACC, като по-голямата част от подготовката ми беше самото посещаване на курса през уикендите. Седмицата преди изпита писах writing-и и ходех в ACC, за да се упражнявам за speaking частта.

Коя част от подготовката ти се стори най-трудна?

Както writing, така и speaking частта ме притесняваха много от самото начало. Всяка седмица ходех на speaking сесии с Ели и успях да преодолея донякъде стеснителността си. Освен това започнаха да ми идват повече идеи как да отговарям на въпросите, което за мен представляваше най-големият проблем за двете части. Опитвах се да отделям време и да пиша writing-и, които да давам на Калина за оценка. В часовете тя ни помагаше със структурата на различните есета и ни даваше идеи, като ни показваше различни клипчета и текстове, свързани с темата.

Коя част от подготовката ти хареса най-много?

Определено часовете на Калина бяха нестандартни на моменти, което ги правеше по-интересни. Много от упражненията бяха направени от нея и включваха различни забавни видеа, като например части от шоуто на Ellen DeGeneres.

Какъв съвет би дал на учениците, на които им предстои да положат IELTS?

Според мен е най-важно да преценят добре коя част ги затруднява и да наблегнат на нея. За writing частта е от голямо значение да се упражняват да се вместват във времето. Разбира се, ако могат да си наложат да не се притесняват по време на изпита, също би помогнало.

Ученик на годината

pepiЗапознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последната година

 Виж повече

Ученик на месеца

sep 16Запознайте се с курсистите на ACC постигнали успехи през последния месец

 

Виж повече

Медии

clip