Университети и Образование в Испания

Изборът къде да следваш висше образование в чужбина е вълнуващо и невероятно поразително приключение, така че първо, поздравления, че сте се спрели на Испания, защото това е едно чудесно място. Сега, след като сте стеснили местоположението на своето образование в чужбина, може да ви е известно, че Испания има МНОГО отлични колежи и университети, от които да избирате. Не се страхувайте, затова сте попаднали в тази статия и продължавате пътуването си към избора на идеалното място за вас (замислете се, вече вършите чудесна работа).

Spain

Едно нещо, което трябва да имате предвид по време на търсенето е, че независимо от кой от многото испански колежи и университети посещавате, ще бъде прекрасно и ще напълните ума си с нови и вълнуващи знания.

Като се има предвид това, докато вземате окончателното си решение, е полезно да имате представа какво търсите. Испанските заведения за висше образование се предлагат във всякакъв размер и форма, няма правило, което да е подходящо за всички, когато става въпрос за избор на вашия дом за следващите няколко месеца или години.

Някои колежи са по-приветливи за чуждестранни студенти, отколкото други. Едни имат огромен брой студенти, докато други предпочитат да поддържат по-малък размер на класа и всеки от тях е разположен в различен климат, вариращ от океана до скрит в хълмове. Най-доброто място за вас е някъде там, просто трябва да се разтърсите малко, за да го намерите. 

Защо да учим в Испания?

Взимането на вашата диплома за висше образование не трябва да бъде скучно, стресиращо или мъчение, на което да се подложите, особено ако предприемете скока, наречен висше образование в чужбина. Независимо дали търсите спокойствието на пясъчните плажове, мекият бриз на брега, новата перспектива от върха на въртящите се планини или суматохата на градовете, Испания е за вас.

Със седемнадесет автономни области можете да се насладите не само на поразителните различия в природните пейзажи на страната, но и културните различия. Слушайте тихия повей на вятъра, докато отпивате кафе и се възхищавате на архитектурата на Гауди по улиците на Барселона, търсете мавританското влияние, докато изследвате Алкасар в Севиля, или отделите един ден, за да се изгубите в музея Прадо в Мадрид.

Където и да отидете, със сигурност ще изпитате нещо ново и вълнуващо. Със световноизвестните колежи и университети навсякъде, където погледнете, вие ще се образовате и докато това приключи в крайна сметка ще си тръгнете с образование от световна класа.

Тази сравнително голяма и много разнообразна държава предлага широка гама от опит за студенти. В зависимост от това къде се намирате, може да прекарате престоя си в релакс на плажа, преходи в планината или занимания със снежни спортове.

Във всяка една точка на страната и всеки един момент от образованието си там, вие имате гарантирани възможности да се присъедините към отличителните испански обичаи и традиции, от следобедни сиести, до голямо множество фестивали.

Ето някои от най-добрите градове и техните университети: 

Мадрид

Както във всяка историческа европейска столица, която си струва да се види, и в Мадрид ще намерите забързан съвременен живот, протичащ на фона на красива историческа архитектура. Като един от най-големите градски центрове в Европа, градът е и основен международен център за бизнес и финанси, както и е известен със своите водещи световни изкуства и културни заведения.

Сред най-изявените от тях са трите музея на изкуството, които включват така наречения „Златен триъгълник на изкуството“ в града. Футболните фенове ще асоциират града с отбора на Реал Мадрид. Страхотната репутация, която притежават университетите в Мадрид сред работодателите, допринася за неговото класиране на 32-ро място сред най-добрите студентски градове в света, предлагащи образование от висок клас.

Комплутенсе в Мадрид (Universidad Complutense de Madrid)

Непрекъснато печелейки място в списъка на най-добрите центрове за висше образование в Испания, в допълнение към спортната титла на най-престижната академична институция в Испания, той оправдава шума около себе си. Сред списъци с известни и печеливши възпитаници със сигурност ще бъдете академично предизвикани и мотивирани.

Мястото има силен фокус върху научните изследвания и ви дава възможност да се учите от световни лидери във вашата област. Голямото студентско и градско обкръжение може да бъде предизвикателство за някои, но със сигурност си заслужава, ако можете да намерите своето място и да се почувствате като у дома си.

Campus de la Universidad Complutense | Official tourism website

Барселона

Вторият по големина град в Испания, Барселона, е столицата на Каталуния, разположена на югоизток от Испания с горда регионална идентичност. Това е един от най-отличителните естетически градове в Европа, доминиран от дръзка модернистична архитектура, и по-специално грандиозните творения на архитекта Антон Гауди.

Известно ориентиран към младежта град, популярен е със своя оживен нощен живот и събития като ежегодния музикален фестивал Primavera Sound. Наред с всичките си градски изкушения, Барселона предлага и непосредствена близост до красивите средиземноморски плажове и някои от най-добрите места за сърфиране в Европа. Подобно на Мадрид, той също може да се похвали с един от най-известните и успешни футболни отбори в света, известен като “Барса”.

Университетът в Барселона (Universitat de Barcelona)

Добре известен изследователски център в сърцето на Каталуния, с хиляди публикации и множество катедри и преподаватели зад него, той не е непознат за списъка с най-добрите университети в Испания. Всъщност той се прогнозира като №1 в Испания за 2019 г. Известен със своите международни постижения, този университет е естествен избор за чуждестранни студенти, които искат да изпитат магията на едноименния град, следвайки своето висше образование.

Master in Audiovisual Script Writing, Barcelona, Spain. Online Master! 2021

Валенсия

Третият по големина град в страната, разположен на брега на около 350 километра южно от Барселона, Валенсия е може би най-известен с това, че е духовният дом на вкусната паеля на базата на ориз. Той е и домът на масивния фестивал Les Falles, където стотици гигантски кукли се дефилират и след това изгарят, и Festival Internacional de Benicàssim, един от най-големите музикални фестивали в Европа.

Това е основен туристически магнит, благодарение на красивите си плажове, атрактивния център на града, музеите и пълния с интерес Ciutat Vella (стар град) – пълен с исторически сгради и оживени барове.

Университетът във Валенсия (La Universitat de València)

Разположен в третия по големина град в Испания, прегърнал красивото средиземноморско крайбрежие, е историческият университет на Валенсия. С началото си, проследено до 1499 г., той е един от най-старите институции за висше образование в Испания.

Трите основни кампуса са разположени в целия градски град, но са позиционирани достатъчно близо до брега, за да можете да избягате до плажа за бърза разходка. Повечето местни говорят и испански, само не забравяйте да се регистрирате за курсове на английски или испански, а не на валенсийски!

University of Valencia

Гранада

Разположена към южната част на Испания, Гранада има подчертано северноафриканско усещане, резултат от векове на мавританско управление. Най-известният пример за това наследство е забележителната Алхамбра, огромен замък, който гледа към града.

Гранада е основен студентски град и център за висше образование, с Universidad de Granada, класиран в световните 500. Този голям университет е домакин на над 80 000 студенти в петте си различни кампуса, предлагайки незабавен достъп до голяма и разнообразна студентска общност. Регионалните традиции в тази част на Испания включват обичай да се сервират безплатни тапас с всяка поръчана напитка – не е лошо предимство!

Ето и малко повече за самият Университет в Гранада (Universidad de Granada)

Четвъртият по големина център за висше образование в Испания, Университетът в Гранада е домакин на голям процент международни студенти всяка година. Широко считан не само за един от най-добрите университети в Испания, но и за един от най-добрите за чуждестранни студенти. С пет кампуса и широк спектър от теми за изучаване, със сигурност ще се почувствате обслужени, ще се срещнете със студенти от цял ​​свят и ще се насладите на качествено образование в едно от най-атрактивните места в света.

Universidad de Granada in Spain - Master Degrees

Разгледай и другите ни статии

Източници: 9 Best Universities in Spain for International Students

Destination Guides Study in Spain

Call Now Button